УЧЕБНАТА ГОДИНА ЌЕ СТАРТУВА НА 4 СЕПТЕМВРИ

Министерството за образование и наука ја известува јавноста, дека учебната 2017/2018 година за јавните основни и средни училишта ќе започне на 4 септември (понеделник).

Календарите за организација на учебната 2017/2018 година во јавните основни и средни училишта ќе бидат објавени во „Службен весник на Република Македонија“.

На сите ученици, наставници и професори им посакуваме успех во новата учебна година.